Haricots verts

Snijbonen, sperziebonen en haricots verts: het zijn allemaal bonen van dezelfde familie. Haricot vert is het chique rechte, slanke zusje. Haricots verts worden ook wel Franse boontjes genoemd. Ze zijn iets minder knapperig dan de sperziebonen. Ook zijn ze vaak iets donkerder groen van kleur.

OOK WEL GENOEMD:

haricots verts
Haricot verts
haricot vert
Franse boontjes
Ga naar:

Informatie

Haricots verts kopen

Kies frisse groene bonen die niet slap zijn.

Portiegrootte

Blik/glas, diepvries gekookt of gekookt
Opscheplepel: 40 gram
Eetlepel: 25 gram

Rauw
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 28 gram


Teelt

Filmpje: Sperziebonen.

Tip

Voor een portie van 250 gram op je bord, koop je ongeveer 275 gram verse haricots verts.

Haricots verts smaak

Haricots verts hebben een zachte, typische bonensmaak. Ze zijn minder knapperig dan sperziebonen.

Je kunt haricots verts zo gebruiken:

  • Gekookt en geserveerd met een beetje vloeibare margarine met geraspte nootmuskaat.
  • Met rode ui en taugé in een Oosterse roerbakschotel.
  • Met (rauwe) ham als bijgerecht.
  • Gekookt en verwerkt in een salade.
  • In stukjes in een groentesoep.
  • Met paprika, ui en kip in een Indiase curry.

Consumptiecijfers

De sperzieboon (familie van haricots verts) staat op plek 4 in de top 10 van de meest gegeten soorten groente.

Voedingswaarden haricots verts

Bonen sperzie- rauw
Bonen sperzie- blik/glas
Bonen sperzie- gekookt
Bonen sperzie- diepvries gekookt
Bonen sperzie- gekookt met zout (951+)
Algemeen
Energie
kj
105
Energie
kcal
25
Eiwit
gr
2.3
Eiwit plantaardig
gr
2.3
Koolhydraten
gr
1.8
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
8
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.2
Vitamine B1
mg
0.07
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
3
Zout
mg
0.01
Calcium
mg
70
Fosfor
mg
50
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid haricots verts

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec