Hoofdgerecht
20-30
Per Persoon
330 gram groenten
Romesco saus is een lichtpittige Spaanse saus die je bij allerlei verschillende gerechten kunt serveren, zoals gegrilde groenten of vis. In dit recept van Simone's Kitchen wordt het gecombineerd met broccoli, paddenstoelen en aardappel. Weer eens iets anders!
1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verdeel de broccoli over een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot gaar.
2. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar.
3. Bak de ui en de paddenstoelen in een koekenpan tot goudbruin en gaar.
4. Maak de saus door alle ingrediënten bij elkaar in een blender te doen. Draai dit glad en proef of er nog extra peper nodig is. Is de saus te dik naar je smaak voeg dan nog iets water toe en mix het goed tot een glad geheel.
5. Serveer de broccoli met de paddenstoelen, gekookte aardappels en ui en geef de saus erbij.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 2.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.