Lunch
2 pers
0-10
Per Persoon
340 gram groenten
Per Persoon
150 gram fruit
Materiaal: dunschiller, aluminiumfolie, zeef, staafmixer
1. Verwarm de oven voor tot 180 C.
2. Schil de bietjes met een dunschiller en leg elk bietje op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en vouw de folie dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Pof de bietjes in 30-40 minuten gaar.
3. Bereid intussen de salade. Doe 50 gram frambozen in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel door de gaatjes zodat de pitjes achterblijven. Vang de frambozenpuree op en met met de zonnebloemolie, mosterd en honing voor de dressing. Breng op smaak met vers gemalen peper.
4. Laat de bietjes iets afkoelen en snijd in plakjes. Leg de veldsla, deplakjes biet, de schijfjes appel, de geitenkaas, de overige frambozen en de ringen lente-ui op een bord en besprenkel met de dressing.
Menusuggestie: lekker met geroosterd volkorenbrood met mayonaise en gestoomde makreel.
Let op: Honing geef je nog niet aan een kindje onder de 1 jaar.
Tip: Zin in een snelle en lichte maaltijd of lunch? Neem voorgekookte bietjes, zo staat de salade binnen 10 minuten op tafel.
Bron: Van kleine spruit tot toffe peer