Recepten Zomers toetje met perzik en frambozensaus
Zomers toetje met perzik en frambozensaus
Per Persoon
120 gram fruit
Boodschappenlijst
1 perzik
125 gram frambozen
2 theelepels citroensap
Bereidingswijze
Dit simpele maar ó zó lekkere toetje met perzik en frambozensaus is makkelijk te maken en staat snel op tafel. En er zit ook nog eens 120 gram fruit in!
- Halveer de perzik en verwijder de pit.
- Breng een pannetje met water aan de kook. Leg de perzik er een halve minuut in. Neem uit het water en dompel in koud water. Trek het velletje van de perzik.
- Was de frambozen en houd een paar achter voor garnering. Pureer de rest van de frambozen met 1 eetlepel water en het citroensap tot een saus.
- Verdeel de frambozensaus over 2 borden en leg de perzikhelften er in. Garneer met de achtergehouden frambozen.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon