Zomers toetje met perzik en frambozensaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 perzik
125 gram frambozen
2 theelepels citroensap

Bereidingswijze

Dit simpele maar ó zó lekkere toetje met perzik en frambozensaus is makkelijk te maken en staat snel op tafel. En er zit ook nog eens 120 gram fruit in!

  1. Halveer de perzik en verwijder de pit.
  2. Breng een pannetje met water aan de kook. Leg de perzik er een halve minuut in. Neem uit het water en dompel in koud water. Trek het velletje van de perzik.
  3. Was de frambozen en houd een paar achter voor garnering. Pureer de rest van de frambozen met 1 eetlepel water en het citroensap tot een saus.
  4. Verdeel de frambozensaus over 2 borden en leg de perzikhelften er in. Garneer met de achtergehouden frambozen.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
45 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten