Recepten Zoete ontbijtmuffins met banaan, kiwi en druiven
Zoete ontbijtmuffins met banaan, kiwi en druiven
Per Persoon
132 gram fruit
Boodschappenlijst
50 gram rozijnen
200 gram havermout
1 theelepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
2 rijpe bananen
2 eieren
250 ml halfvolle melk
250 gram blauwe druiven
2 kiwi's
200 ml halfvolle yoghurt
muffinbakvorm
10 papieren cakevormpjes
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Was de rozijnen en dep ze droog.
- Meng de havermout met de kaneel en het bakpoeder.
- Schil de bananen en prak ze fijn.
- Klop de eieren en de melk door de bananen tot een glad mengsel. Klop dit door de havermout.
- Verdeel het beslag over de cakevormpjes en zet ze in de muffinvorm.
- Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
- Maak het fruit schoon. Halveer de druiven en snijd de kiwi's in halve plakjes.
- Laat de muffins afkoelen en geef ze met een schepje yoghurt en vers fruit.
Bron: Voedingscentrum.
Voedingswaarde per persoon