Zelfgemaakte tomatenketchup
Per Persoon
52 gram groenten
Boodschappenlijst
1 kg tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
½ Spaanse peper
1 rode paprika
1 eetlepel mosterdzaad
5 peperkorrels
½ kaneelpijpje
1 laurierblad
2-3 eetlepels bruine basterdsuiker
± 4 eetlepels azijn
Bereidingswijze
- Maak de groente schoon en snijd alles klein.
- Breng dit met een beetje water aan de kook en laat dit in 15 minuten gaar worden.
- Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Doe de specerijen in een thee-ei of stukje katoen.
- Breng de tomatenmassa met het kruidenbuiltje weer aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.
- Verwijder het kruidenbuiltje.
- Maak de saus op smaak met de basterdsuiker en azijn.
- Laat de tomatenketchup afkoelen.
Extra informatie
Bewaar de ketchup in een schone en afsluitbare fles of pot maximaal 1 week in de koelkast. Vries eventueel een deel in en bewaar maximaal 1 jaar
Tip:
Gebruik als dip voor je snackgroenten!
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon