Xenia peren salade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1kg aardappelen
200 gram sperziebonen
2 Xenia peren
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien
1 pak gerookte tofu
1 theelepel gedroogde bonenkruid
150 milliliter groentebouillon met minder zout
30 gram witte wijn azijn
½ theelepel peper
1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar in kokend water. Giet de aardappel af en laat deze afkoelen.
  2. Gebruik een andere pan met kokend water voor de bonen en kook deze hierin ongeveer 8 minuten gaar.
  3. Snijd de gerookte tofu in kleine blokjes. Halveer de uien en snijd ze in dunne plakjes. Bak eerst de tofu in een pan met olie knapperig, voeg dan de uien toe en bak deze 2 minuten mee.
  4. Was de Xenia peren, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine stukjes.
  5. Meng de groentebouillon met witte wijnazijn en mosterd.
  6. Snijd de aardappelen in stukjes en doe ze in een grote kom. Voeg bonen en peren hieraan toe. Voeg daarna de gebakken tofu, uien en bonenkruid toe. Voeg het groentebouillonmengsel toe en meng dit goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper. 
  7. Laat het geheel 30 minuten intrekken en serveren maar!
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
386 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
14 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten