Wortelcrèmesoep met notenkruim
Per Persoon
260 gram groenten
Boodschappenlijst
1 ui
stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
500 gram winterwortelen
2 eetlepels vloeibare margarine
1 theelepel komijnzaad
½ groentebouillontablet met minder zout
1 perssinaasappel
50 gram ongezouten noten
sumak of chilivlokken
100 ml halfvolle melk
peper
4 volkoren boterhammen
Bereidingswijze
De gember geeft deze wortelcremesoep een Aziatisch tintje en de noten maken het geheel lekker knapperig.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
- Voeg de wortelen toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
- Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
- Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij.
Voedingswaarde per persoon