Recepten Wokgerecht met kalettes sojasaus en sesamzaad
Wokgerecht met kalettes sojasaus en sesamzaad
Per Persoon
200 gram groenten
Boodschappenlijst
300 gr Kalettes®
1-2 el. wokolie of olijfolie
1 knoflookteentje
klein stukje gemberwortel
1 chilipeper
1 rode ui
1 el. sojasaus
1 el. sesamzaad
Bereidingswijze
- Was de peper en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder eventueel zaadlijsten en pitten als je het gerecht minder pittig wilt maken.
- Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd het stukje gemberwortel klein.
- Was de Kalettes® en laat ze goed uitlekken, snijd hele grote Kalettes® eventueel in tweeën of in vieren.
- Blancheer de Kalettes® in circa 3-4 minuten in kokend water, zonder iets toe te voegen.
- Verhit de (wok)olie en wok de knoflook, gember, chilipeper en rode ui. Voeg de Kalettes® toe en roerbak deze een paar seconden op hoog vuur. Voeg wat sojasaus toe.
- Sprenkel er daarna wat sesamzaad overheen.
Menusuggestie: Dit gerecht kan geserveerd worden met zilvervliesrijst en kipdij.
祝您就餐愉快! (Eet smakelijk!)
Bron: Oxin Growers
Voedingswaarde per persoon