Vrolijke spruitjesrijst

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 g zilvervliesrijst óf 350 g gekookte zilvervliesrijst
1-2 el olie
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook geraspt
1 volle tl kurkuma
300 g wortel geschild en in stukjes
150 g spruitjes schoongemaakt en in plakjes
100 g maiskorrels vers/ uit blik/ diepvries
Versgemalen peper
1/2 bosje peterselie grof gehakt

Bereidingswijze

Spruitjes zijn nog volop verkrijgbaar. In deze vrolijke rijst spelen ze samen met wortel en maïs een kleurrijke rol. 

1. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Fruit ui, knoflook en kurkuma 5 minuten al omscheppend aan op middelhoog vuur.
2. Voeg de wortel en spruitjes toe, roerbak 5 minuten mee. De groenten zullen bite houden. (Houd je van gare groenten? Bak dan 8-10 minuten.)
3. Schep de maïs en rijst erdoor, roerbak nog 1 minuut mee, tot alles goed warm is.
4. Meng de peterselie erdoor en maak op smaak met versgemalen peper.

Menusuggestie: De spruitjesrijst is lekker bij vis, ei of bij kip met kastanjechampignons.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
480 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
11 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
77 gram
Vezels
13 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten