Hoofdgerecht
30-60
Per Persoon
355 gram groenten
Dit kleurrijke bordje ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens superlekker! Voor deze kabeljauw met wokgroenten heeft foodblogger Francesca Kookt de groenten gecombineerd met koriander en de cashewnoten en zachte kabeljauw maken het helemaal af. Het zoetzuur van wortel is een lekker frisse aanvulling.
1. Rasp de winterpeen in dunne linten, met de hand of een mandoline en bewaar in een platte schaal.
2. Verhit een steelpannetje met de witte wijnazijn en suiker op middelhoog vuur. Als de suiker opgenomen is haal je het van het vuur. Laat even afkoelen en giet dan over de winterpeen. Zet afgedekt in de koelkast.
3. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Dep de kabeljauwfilets droog, verhit een koekenpan (of twee) en bak in 2 el bakolijfolie 1 minuut op hoog vuur. Draai het vuur dan naar medium en laat nog 3 – 4 minuten op dezelfde kant liggen. Draai dan om en bak 2 – 4 minuten op deze zijde. Bestrooi met witte peper.
5. Verhit intussen een wok en fruit de ui en knoflook in 2 el bakolijfolie. Voeg de paksoi, Chinese kool en paprika toe en roerbak circa 4 minuten en blus af met het citroensap, 2 el ketjap en 1 el sojasaus.
6. Verdeel de zilvervliesrijst over de borden met een schep van de wokgroenten en een stuk kabeljauwfilet. Serveer wat gehakte cashewnoten en het zoetzuur van winterpeen ernaast.
Tips:
De halve Chinese kool die over blijft kun je invriezen. Snijd de kool eerst in reepjes, blancheer een paar minuten en laat uitlekken en afkoelen. Vries de kool daarna in. Lekker voor door een nasi bijvoorbeeld. Je kunt de halve kool, goed afgedekt, ook prima een week in de groentelade van de koelkast bewaren.
Wokgroenten, zoetzure wortel en rijst over? Maak daar de volgende dag een lunchsalade van door alles door elkaar te mengen. Dit kun je ook koud eten.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 2.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.