Recepten Viskoekjes met sperziebonen en champignons
Viskoekjes met sperziebonen en champignons
Per Persoon
260 gram groenten
Boodschappenlijst
500 gram aardappelen
1 (rode) ui
2 takjes peterselie
1 blik tonijn in water
1 theelepel geraspte citroenschil
150 ml halfvolle melk
2 volkoren beschuiten
400 gram sperziebonen
100 gram champignons
2 eetlepels vloeibare margarine
peper
nootmuskaat
Bereidingswijze
Maak je eigen viskoekjes! Een stuk lekkerder, smaakvoller en helemaal niet zo moeilijk.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de ui schoon. Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Meng de tonijn met de fijn gesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, fijn geknipte peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
- Maak de beschuiten fijn.
- Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het beschuitkruim.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en lichtbruin.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
- Breng de rest van de melk aan de kook.
- Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon