Viskoekjes met sperziebonen en champignons

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram aardappelen
1 (rode) ui
2 takjes peterselie
1 blik tonijn in water
1 theelepel geraspte citroenschil
150 ml halfvolle melk
2 volkoren beschuiten
400 gram sperziebonen
100 gram champignons
2 eetlepels vloeibare margarine
peper
nootmuskaat

Bereidingswijze

Maak je eigen viskoekjes!  Een stuk lekkerder, smaakvoller en helemaal niet zo moeilijk.

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de ui schoon. Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Laat de tonijn uitlekken.
  5. Meng de tonijn met de fijn gesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, fijn geknipte peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
  6. Maak de beschuiten fijn.
  7. Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het beschuitkruim.
  8. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en lichtbruin.
  10. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
  11. Breng de rest van de melk aan de kook.
  12. Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  13. Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
495 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0.8 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten