Hoofdgerecht
2 pers
30-60
Per Persoon
180 gram groenten
Venkel is een heerlijke veelzijdige groente. In deze ovenschotel schittert hij samen naast gewone en zoete aardappel.
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een lage, grote ovenschaal in.
2. Snijd de uitsteeksel en het groen van de venkel, boen de aardappelen en zoete aardappelen schoon.
3. Schaaf de venkel, aardappelen en zoete aardappel in dunne plakjes met een mandoline, scherp mes of in de keukenmachine.
4. Leg een laag aardappelen onder in de ovenschaal en bestrooi met wat versgemalen peper. Leg daar de zoete aardappelen in een laag op gevolgd door een laagje venkel. Bestrooi met wat versgemalen peper. Ga door met stapelen totdat alles op is. Verdeel de olijven erover.
5. Roer de melk en de bouillon door elkaar en schenk dit over het venkel-aardappelmengsel in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
6. Bak de schotel in de voorverwarmde oven, in 45 minuten bruin en gaar. Bestrooi met de gehakte krulpeterselie.
Serveer met gebakken kip en kastanje champignons.