Recepten Vegaballetjes in pittige tomatensaus
Vegaballetjes in pittige tomatensaus
Per Persoon
50 gram groenten
Boodschappenlijst
10 vegetarische balletjes
1 kleine ui
1 teentje knoflook
4 takjes selderij
1 eetlepel olie
200 gram tomatenblokjes zonder zout
paprikapoeder
chilipoeder
Bereidingswijze
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de selderij en snijd de steeltjes klein.
- Fruit de ui, de knoflook en de selderijsteeltjes de olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
- Maak de saus pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder.
- Roer de vegetarische balletjes door de saus en warm ze 5 minuten mee.
- Roer de klein geknipte selderijblaadjes er door.
- Houd de balletjes warm in de saus en geef er prikkers bij.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon