Hoofdgerecht
2 pers
Vegetarisch
Per Persoon
230 gram groenten
Deze heerlijke Thaise witlofschotel met tahoe zit boordevol lekkere ingrediënten. Je hebt dit gezonde hoofdgerecht makkelijk en snel op tafel staan. Geniet ervan!
1. Was de witlof en snijd deze in smalle repen.
2. Snijd de tahoe (tofu) in driehoekjes van 1/2 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tahoe hierin ca. 15 minuten marineren. Schep tussentijds een paar keer om.
3. Pel de sjalot of ui en snipper ze fijn.
4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of wijde braadpan en bak de sjalotten of ui op een laag vuur in circa 2 minuten glazig. Voeg korianderpoeder, geschilde en fijn geraspte gemberwortel en witlofreepjes toe. Roerbak dit 2-3 minuten.
5. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en zaadlijstjes en hak ze fijn.
6. Was en halveer de limoen. Rasp 1 theelepel van de schil van de ene helft en pers deze vervolgens uit (bewaar de andere helft voor garnering).
7. Voeg fijngehakte rode peper, limoenrasp, 2 theelepels limoensap en vers gemalen peper naar smaak toe aan de pan. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij. Breng het aan de kook en laat 2-3 minuten doorkoken.
8. Garneer met de overgebleven in plakjes gesneden limoen.
9. Bak de tahoe (tofu) in circa 2 minuten in een hete grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag rondom bruin en krokant. Serveer de tahoe er apart bij. Geniet ervan!