Taugésalade met witlof en Hollandse garnaaltjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 stronkjes witlof
200 gram babyleaves (of een andere slasoort)
400 gram taugé
400 gram Hollandse garnaaltjes
200 gram (honing)tomaatjes
100 ml balsamicodressing
tuinkers
kervel
4 eetlepels cocktailsaus
6 sneetjes bruin brood

Bereidingswijze

1. Maak de blaadjes los van de witlofstronk, zodat schuitjes ontstaan.
2. Was de witlofschuitjes goed, net als de taugé en de babyleaves.
3. Maak de garnaaltjes aan met cocktailsaus en verdeel ze over de witlofschuitjes.
4. Meng de babyleaves met de taugé en breng op smaak met de balsamicodressing.
5. Snijd de tomaatjes in vieren en leg langs de salade samen met de garnalenwitlofschuitjes.
6. Toast het bruinbrood en snijd diagonaal. Eet het samen met de salade en garnalenwitlofschuitjes.

Bron: Evers Specials

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
450 kcal
Vet
24 gram
Eiwit
24 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
3 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten