Stamppot groene kool met spicy noten

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram aardappelen
500-600 gram groene kool
1 ui
2 eetlepels vloeibare margarine
50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
150 ml halfvolle melk
nootmuskaat

Bereidingswijze

Deze Hollandse stamppot met groene kool krijgt een Aziatisch tintje door de pittige cashewnoten. Bomvol groente (275 gram pp!), makkelijk en lekker!

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
  5. Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
  6. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak hierin de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken zacht.
  7. Laat de noten op een bord afkoelen.
  8. Verwarm de melk.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
  10. Schep de amandelen op de stamppot.

    Bron: Voedingscentrum
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
585 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten