Recepten Stamppot groene kool met spicy noten
Stamppot groene kool met spicy noten
Per Persoon
275 gram groenten
Boodschappenlijst
600 gram aardappelen
500-600 gram groene kool
1 ui
2 eetlepels vloeibare margarine
50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
150 ml halfvolle melk
nootmuskaat
Bereidingswijze
Deze Hollandse stamppot met groene kool krijgt een Aziatisch tintje door de pittige cashewnoten. Bomvol groente (275 gram pp!), makkelijk en lekker!
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
- Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak hierin de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken zacht.
- Laat de noten op een bord afkoelen.
- Verwarm de melk.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
- Schep de amandelen op de stamppot.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon