Spruitjesstamppot met noten

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram aardappelen
400 gram spruitjes
5 kerstomaatjes
50 gram walnoten of pecannoten
100 ml halfvolle melk
peper
nootmuskaat

Bereidingswijze

Winterse stamppot met spruitjes en noten.

  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  3. Kook de aardappelen in een bodempje water 15 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook dit samen in nog 5 minuten gaar.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Hak de noten grof
  6. Giet de gare aardappelen en spruitjes af en stamp dit klein.
  7. Breng de melk aan de kook en maak de aardappelen en spruitjes hiermee smeuïg.
  8. Voeg de halve tomaatjes toe en maak de stamppot op smaak met wat peper en nootmuskaat.
  9. Meng de noten door de stamppot.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
530 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten