Spruitjesstamppot met noten
Per Persoon
225 gram groenten
Boodschappenlijst
600 gram aardappelen
400 gram spruitjes
5 kerstomaatjes
50 gram walnoten of pecannoten
100 ml halfvolle melk
peper
nootmuskaat
Bereidingswijze
Winterse stamppot met spruitjes en noten.
- Schil de aardappelen.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Kook de aardappelen in een bodempje water 15 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook dit samen in nog 5 minuten gaar.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Hak de noten grof
- Giet de gare aardappelen en spruitjes af en stamp dit klein.
- Breng de melk aan de kook en maak de aardappelen en spruitjes hiermee smeuïg.
- Voeg de halve tomaatjes toe en maak de stamppot op smaak met wat peper en nootmuskaat.
- Meng de noten door de stamppot.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon