Spitskoolsalade met balsamicodressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram spitskool
1 eetlepel olie
1-2 eetlepels balsamicoazijn
2 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze

1. Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.
2. Neem het spek uit de pan en roer de azijn door het overgebleven aanbaksel. Maak er een dressing van met 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
3. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Schep de dressing door de kool en verkruimel het spek er over.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
115 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0.43 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten