Hoofdgerecht
2 pers
20-30
Per Persoon
195 gram groenten
1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
2. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water en laat ze afkoelen.
3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
4. Pers de sinaasappel uit.
5. Halveer het ei en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
6. Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie en wat peper een sausje.
7. Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin.
8. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
9. Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
10. Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.
Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.