Spinaziegratin

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eieren
400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
25 gram pijnboompitten
50 ml halfvolle melk
40 gram hüttenkäse
nootmuskaat
1 eetlepel geraspte jong belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

 Gratin staat voor de kooktechniek waarbij een ingrediënt met broodkruim en/of kaas afgetopt wordt om vervolgens onder de gril te garen zodat er een knapperige korst ontstaat. 

1. Warm de oven voor op 200° C.
2. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
4. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
5. Schep de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel.
6. Doe de massa in een grote ovenvaste schaal en verdeel de rest van de hüttenkäse er over. Strooi de kaas er over. 
7. Laat de gratin in het midden van de hete oven in 20-25 minuten gaar worden en bruin bakken.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
251 kcal
Vet
16 gram
Eiwit
21 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
0.63 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten