Recepten Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten
Vegan spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten
Per Persoon
250 gram groenten
Boodschappenlijst
1 (oude) volkoren boterham
400 gram broccoli
100 gram oesterzwammen
1 bosuitje
50 gram hazelnoten
150 gram volkoren spaghetti
2 eetlepels olijfolie
tijm
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Wij zijn dol op deze snelle, vegan pasta met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten van het Voedingscentrum. Zo haal je heel simpel je dagelijkse portie groenten!
- Rooster het brood krokant en maal het tot grof kruim.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
- Snijd de oesterzwammen in repen.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Hak de hazelnoten grof.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de broccoli in een bodempje water in 4 minuten beetgaar.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de oesterzwammen en de ringetjes bosui 2 minuten.
- Bak de uitgelekte broccoli kort mee met de oesterzwammen.
- Bak het broodkruim en de helft van de hazelnoten met royaal tijm in de andere lepel olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Giet de spaghetti af en schep het broodkruim erdoor. Geef de broccoli erbij en strooi de rest van de hazelnoten erover.
Oesterzwammen over?
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon