Recepten Zelfgemaakte slush puppy van kiwi, abrikoos en munt
Zelfgemaakte slush puppy van kiwi, abrikoos en munt
Per Persoon
225 gram fruit
Boodschappenlijst
500 gram gele kiwi
400 gram rijpe abrikozen
enkele muntblaadjes
1 limoen (voor het sap)
Bereidingswijze
- Houd één gele kiwi apart. Schil de overige kiwi’s, snijd ze in stukken en mix ze tot een gladde puree.
- Veeg de abrikozen schoon, snijd ze doormidden, verwijder de pitten en mix ze met de muntblaadjes. Voeg aan beide purees een scheutje limoensap toe.
- Doe de twee purees in afzonderlijke bewaardozen of kommen en zet ze in de diepvries.
- Laat 2 uur in de diepvries staan en bewerk het mengsel met een vork om de ijskristallen te breken.
- Zet nogmaals 2 uur in de diepvries en breek de ijskristallen opnieuw tot je de gewenste structuur bereikt. Bewaar in de diepvries tot het moment van serveren.
- Serveertip: Doe de twee kleuren in een mooi glas. Versier met plakjes kiwi en muntblaadjes.
Bron: Zespri
Voedingswaarde per persoon