Recepten Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn
Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn
Boodschappenlijst
1 klein blikje zwarte bonen (uitlekgewicht 130 gram)
50 gram rozijnen
1 ei
50 gram gewelde pruimen
35 ml zonnebloemolie
2 eetlepels cacaopoeder
1 volle eetlepel honing (ca. 20 gram)
1/2 eetlepel bakpoeder (3 1/2 gram)
2 mandarijnen
Bereidingswijze
Wist je dat je brownies ook heel goed van zwarte bonen kunt maken? Dat is niet alleen gezonder, maar ook super lekker. Deze leuke brownies met mandarijn kun je gerust met Sinterklaasavond op tafel zetten, krijgen je kinderen ook nog eens stiekem wat groente en fruit binnen.
Ook nodig: 7 siliconen muffinvormpjes en 7 (vrolijke) cocktailprikkers
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C.
- Week de rozijnen in lauwwarm water (minimaal 15 minuten). Daarna goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet, spoel na met water en laat weer goed uitlekken.
- Mix (met een staafmixer of keukenmachine) de zwarte bonen, cacaopoeder, ei, bakpoeder, olie, honing, pruimen en de rozijnen tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, reken ca. 40 gram per vormpje. Tip: je kunt een ijslepel (tang) gebruiken, ongeveer een half bolletje per vormpje.
- Bak de brownies 35-40 minuten.
- Haal de brownies uit de oven en laat goed afkoelen.
- Pel de mandarijnen. Prik 2 of 3 mandarijnenpartjes aan de cocktailprikkers en steek in de brownies.
Dit recept is genoeg voor ca. 7 brownies.
Voedingswaarde per persoon