Recepten Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven
Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven
Per Persoon
150 gram groenten
Per Persoon
90 gram fruit
Boodschappenlijst
600 gram bospeen (1 bos)
4 mandarijnen
2 eetlepels olie
6 takjes tijm
1 eetlepel rozijnen
4 stukjes kipdijfilet (ca. 400 gram)
3 kaneelstokjes
kaneel
komijn
versgemalen peper
Bereidingswijze
Een speciaal gerecht voor als je in de oranje stemming bent, dit ovengerecht met wortelfrietjes, kip en mandarijn. Smullen!
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.
- Wortelfriet: schrap de worteltjes, was ze onder de kraan en snijd in frietjes. Doe ze in een grote kom.
- Maak de worteldressing: Boen 1 mandarijn goed schoon en rasp de oranje schil. Pers de (geraspte) mandarijn uit boven de kom. Voeg 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rozijntjes, de mandarijnenrasp, versgemalen peper en wat blaadjes tijm toe (van 3 takjes) en meng door de wortelfriet.
- Kipdij: meng 1 eetlepel olie met ½ theelepel komijn en ½ theelepel kaneel. Smeer de kip hiermee in. Goed om te weten: kipdij is vetter dan kipfilet, snijd het vet niet weg, dit geeft smaak en zorgt voor malse kip.
- Pel 3 mandarijnen en snijd deze overdwars.
- Verdeel de kipdij en mandarijnhelften over een baktray. Leg de kaneelstokjes en takjes tijm ertussen. Bak in ca. 30 minuten gaar.
- Doe ondertussen de wortelfriet in een ovenschaal. Zet voor ca. 20-25 minuten in de oven.
- Verdeel de kip, mandarijn en wortelfriet over de borden.
Menusuggestie: Lekker met gebakken krieltjes en een frisse tijm-kwarkdip.
Voedingswaarde per persoon