Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram bospeen (1 bos)
4 mandarijnen
2 eetlepels olie
6 takjes tijm
1 eetlepel rozijnen
4 stukjes kipdijfilet (ca. 400 gram)
3 kaneelstokjes
kaneel
komijn
versgemalen peper

Bereidingswijze

 Een speciaal gerecht voor als je in de oranje stemming bent, dit ovengerecht met wortelfrietjes, kip en mandarijn. Smullen! 

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.  
  2. Wortelfriet: schrap de worteltjes, was ze onder de kraan en snijd in frietjes. Doe ze in een grote kom.
  3. Maak de worteldressing: Boen 1 mandarijn goed schoon en rasp de oranje schil. Pers de (geraspte) mandarijn uit boven de kom. Voeg 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rozijntjes, de mandarijnenrasp, versgemalen peper en wat blaadjes tijm toe (van 3 takjes) en meng door de wortelfriet.
  4. Kipdij: meng 1 eetlepel olie met ½ theelepel komijn en ½ theelepel kaneel. Smeer de kip hiermee in. Goed om te weten: kipdij is vetter dan kipfilet, snijd het vet niet weg, dit geeft smaak en zorgt voor malse kip. 
  5. Pel 3 mandarijnen en snijd deze overdwars.
  6. Verdeel de kipdij en mandarijnhelften over een baktray. Leg de kaneelstokjes en takjes tijm ertussen. Bak in ca. 30 minuten gaar.
  7. Doe ondertussen de wortelfriet in een ovenschaal. Zet voor ca. 20-25 minuten in de oven.
  8. Verdeel de kip, mandarijn en wortelfriet over de borden.

Menusuggestie: Lekker met gebakken krieltjes en een frisse tijm-kwarkdip.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
360 kcal
Vet
22 gram
Eiwit
19 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten