Hoofdgerecht
2 pers
20-30
Per Persoon
250 gram groenten
1. Was de rozijnen.
2. Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
3. Breng de azijn met 1 eetlepel water, de reepjes peper en de rozijnen aan de kook. Los hierin de suiker op.
4. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 3 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel uit.
5. Roer de geraspte sinaasappelschil en het sap door het azijnmengsel.
6. Maak de prei schoon.
7. Snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer de stukken prei als het dikke prei is.
8. Kook de prei in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
9. Laat de groente goed uitlekken en schep het in een schaal.
10. Schenk de dressing er over en laat dit 1 uur op een koele plaats marineren.
11. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de prei.
Menusuggestie: Lekker met een kalfslapje en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.