Savooiestamp met gehaktballetjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram (kruimige) aardappels
halve savooiekool (ca. 500 gram)
2 knoflookteentjes
2 bosuitjes
2 el olie of vloeibare margarine
200 gram mager rundergehakt
150 ml halfvolle melk
2 theelepels mosterd
1 limoen
versgemalen peper

Bereidingswijze

Deze snelle en makkelijke stamppot met savooiekool krijgt een fris tintje door de bosui en de limoen. 

  1. Maak de aardappels schoon: schillen en in grove stukken van 2-3 cm snijden. Maak de savooiekool schoon: stronk verwijderen en bladeren in dunne repen snijden.
  2. Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten in een grote kookpan. Voeg na 5 minuten de savooiekool toe.
  3. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak fijn. Houd het groene deel apart voor de garnering. Boen de limoen goed schoon en rasp 1 theelepel.  
  4. Meng de limoenrasp, uitgeperste knoflook en een snufje versgemalen peper door het gehakt. Maak balletjes (ter grootte van een walnoot).
  5. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de bosui (witte deel) ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  6. Giet de aardappels en savooiekool af in een vergiet. Verwarm de melk op laag vuur in de kookpan.
  7. Voeg de aardappels en de savooiekool toe aan de melk. Stamp samen met de mosterd.
  8. Verdeel de stamppot over de borden. Schep de balletjes er bovenop. Garneer met bosui, wat limoensap en versgemalen peper. Besprenkel met wat vet uit de pan voor extra smeuïgheid.


Tips:
- Je kunt de gehaktballetjes ook vervangen door gerookte makreel.
- Je kunt de helft van de bosui (witte deel) ook door het gehakt mengen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
600 kcal
Vet
24 gram
Eiwit
33 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
14 gram
Waarvan suikers
14 gram
Zout
0.7 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten