Recepten Savooiestamp met gehaktballetjes
Savooiestamp met gehaktballetjes
Per Persoon
240 gram groenten
Boodschappenlijst
600 gram (kruimige) aardappels
halve savooiekool (ca. 500 gram)
2 knoflookteentjes
2 bosuitjes
2 el olie of vloeibare margarine
200 gram mager rundergehakt
150 ml halfvolle melk
2 theelepels mosterd
1 limoen
versgemalen peper
Bereidingswijze
Deze snelle en makkelijke stamppot met savooiekool krijgt een fris tintje door de bosui en de limoen.
- Maak de aardappels schoon: schillen en in grove stukken van 2-3 cm snijden. Maak de savooiekool schoon: stronk verwijderen en bladeren in dunne repen snijden.
- Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten in een grote kookpan. Voeg na 5 minuten de savooiekool toe.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak fijn. Houd het groene deel apart voor de garnering. Boen de limoen goed schoon en rasp 1 theelepel.
- Meng de limoenrasp, uitgeperste knoflook en een snufje versgemalen peper door het gehakt. Maak balletjes (ter grootte van een walnoot).
- Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de bosui (witte deel) ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Giet de aardappels en savooiekool af in een vergiet. Verwarm de melk op laag vuur in de kookpan.
- Voeg de aardappels en de savooiekool toe aan de melk. Stamp samen met de mosterd.
- Verdeel de stamppot over de borden. Schep de balletjes er bovenop. Garneer met bosui, wat limoensap en versgemalen peper. Besprenkel met wat vet uit de pan voor extra smeuïgheid.
Tips:
- Je kunt de gehaktballetjes ook vervangen door gerookte makreel.
- Je kunt de helft van de bosui (witte deel) ook door het gehakt mengen.
Voedingswaarde per persoon