Recepten Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad
Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad
Per Persoon
95 gram groenten
Per Persoon
35 gram fruit
Boodschappenlijst
2 theelepels mosterdzaad
2 eetlepels olijfolie
ca. 1 eetlepel citroensap
2 struikjes roodlof of 1 struikje radicchio
1 kleine rammenas
1 appel
Bereidingswijze
Deze hollandse salade met rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad is lekker als voorgerecht, snel op tafel en ook nog eens 100% vegan!
- Verwarm een kleine pan en pof hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
- Neem de pan van het vuur en voeg de olie, 1 eetlepel water en het citroensap toe. Maak de dressing op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
- Was het roodlof en maak de blaadjes los.
- Boen de rammenas goed schoon. Schaaf de rammenas op een schaaf of met een mandoline in hele dunne plakjes.
- Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Schaaf de parten appel in dunne plakjes.
- Verdeel de groente en appel over 4 bordjes en druppel de dressing er over.
Voedingswaarde per persoon