Roerbakgerecht met prei, ei en cashewnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 theelepels citroensap
4 eieren
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
500 gram prei
1 theelepel kerrie
1 eetlepel olie
2 tomaten
1 eetlepel cashewnoten

Bereidingswijze

1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in parten.
2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van ca. 2 cm.
3. Was de tomaten en snijd ze in parten.
4. Hak de cashewnoten grof.
5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
6. Doe het citroensap er bij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
7. Voeg in de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
8. Strooi de noten er over.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
293 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
17 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten