Rode uiensoep
Per Persoon
125 gram groenten
Boodschappenlijst
250 gram rode uien
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
mespunt paprikapoeder
tijm
¼ (groente)bouillontablet met minder zout
2 volkoren boterhammen
Bereidingswijze
Een kleurrijke variatie op de klassieke uiensoep: soep van rode uien! Deze snelle soep van het Voedingscentrum is makkelijk te maken en ideaal als lichte lunch.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Fruit de uienringen in de olie glazig.
- Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het paprikapoeder, wat tijm, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
- Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.
- Rooster de boterhammen en snijd ze in repen. Geef ze bij de soep.
Tomatenpuree over?
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon