Rode uiensoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

250 gram rode uien
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
mespunt paprikapoeder
tijm
¼ (groente)bouillontablet met minder zout
2 volkoren boterhammen

Bereidingswijze

Een kleurrijke variatie op de klassieke uiensoep: soep van rode uien! Deze snelle soep van het Voedingscentrum is makkelijk te maken en ideaal als lichte lunch.

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uienringen in de olie glazig.
  3. Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg het paprikapoeder, wat tijm, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.
  7. Rooster de boterhammen en snijd ze in repen. Geef ze bij de soep.

Tomatenpuree over?
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
180 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten