Rode kool met vijgen

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
kaneel
4 jeneverbessen
ca 1 eetlepel suiker
4 kruidnagels
azijn
2 verse vijgen (of 4 gedroogde)

Bereidingswijze

1. Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
2. Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
3. Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
4. Kook de kook in ca. 25 minuten gaar.
5. Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
197 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
38 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
33 gram
Zout
0.07 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten