Hoofdgerecht
2 pers
Vegetarisch
Per Persoon
170 gram groenten
Per Persoon
200 gram fruit
1. Wel de couscous volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes of snipper de sjalotjes.
3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
4. Hak de koriander fijn.
5. Hak de cashewnoten grof.
6. Schil de ananas dik, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees klein.
7. Verwarm de olijfolie zachtjes op een laag vuur in een koekenpan. Bak de lente-ui of sjalot zachtjes 1 minuut in de olie en meng er de rode currypasta door.
8. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een grote schaal. Je kunt de salade direct lauwwarm serveren of een uur laten staan en dan koud serveren. Eet smakelijk!
Serveertip: Vul een kommetje met de helft van de salade. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en stort het op een bordje zodat een mooi gevormd bergje couscoussalade ontstaat. Doe hetzelfde op een tweede bordje. Schep de rest van de salade er omheen.