Rode bessen granola bowl
Per Persoon
82 gram fruit
Boodschappenlijst
100 gram rode bessen
2 medjoul dadels
1 tl vanille aroma
1/4 tl gemalen kardemom
Water
75 gram grove havervlokken
75 gram notenmix
55 gram zadenmix
20 gram boekweitkorrels
4 gewelde pruimen
1 eetlepel zonnebloemolie
1/2 tl koek & speculaaskruiden
750 ml magere Griekse yoghurt
8 trosjes rode bessen
2 kiwi’s
Bereidingswijze
Verwen ontbijt met rode bessensaus swirl en eigen gemaakte granola!
- Ris 100 gram rode bessen van de tros met een vork en was schoon met water.
- Doe de rode bessen, dadels, kardemom en vanille aroma in een klein steelpannetje en voeg net zoveel water toe totdat alles net onder staat. Laat koken op een laag vuur (+/- 5 min), totdat alles zacht is.
- Mix met een staafmixer tot een gladde saus en laat afkoelen in de koelkast.
- Verhit een koekenpan en rooster de havervlokken, gemengde notenmix, zadenmix en boekweitkorrels ongeveer 5 minuten, tot de granola goudbruin is en het lekker ruikt.
- Snijd de pruimen fijn.
- Voeg de zonnebloemolie, fijngesneden pruimen en koek & speculaaskruiden toe en rooster 2 minuten mee.
- Haal de pan van het vuur.
- Eet de granola warm of laat afkoelen in de koelkast voor extra knapperigheid.
- Vul 4 kommetjes met yoghurt en maak een mooie swirl met de bessensaus.
- Bedek de yoghurt met de granola.
- Was in totaal 8 trossen rode bessen.
- Maak de kiwi’s schoon en snijd in plakjes/stukjes.
- Garneer met de kiwi en 2 trosjes rode bes per kommetje.
Tip: De rode bessensaus en granola zijn één week gekoeld te bewaren! Heb je weinig tijd? Gebruik dan je favoriete muesli met crunchy nuts!
Geen kardemom in huis? Gebruik dan een ½ tl. kaneel of een kaneelstokje. Geen vanille aroma in huis? Gebruik steranijs. Geen boekweitkorrels? Gebruik dan (gebroken) lijnzaad of neem 20 gram havervlokken extra.
Bron: Berrybrothers
Voedingswaarde per persoon