Recepten Ricotta spread met jujube en mandarijn
Ricotta spread met jujube en mandarijn
Per Persoon
10 gram groenten
Per Persoon
70 gram fruit
Boodschappenlijst
200g ricotta
2 stuks gedroogd jujube fruit
2 mandarijnen
handje rucola
peper
1 theelepel olijfolie
Bereidingswijze
Dat is nog eens wat anders op je boterham: een ricottaspread met jujube (rode dadels) en mandarijn. Dit recept is simpel om te maken en een kleurrijk feest op je bord!
- Verwijder de pit en snijd de jujube in kleine stukjes
- Snijd 1 mandarijn in kleine stukjes en pers de andere uit
- Meng het jujube fruit met het mandarijnensap en laat deze dressing even staan
- Bestrooi de ricotta met peper (naar smaak) en smeer het geheel op een plat bord
- Leg de mandarijnstukjes op de ricotta en maak af met een handje rucola
- Lepel de jujube/mandarijndressing over het geheel en besprenkel het vervolgens met de olijfolie.
Serveersuggestie: Serveer op een snee volkorenbrood
Tip: je kunt de jujube ook vervangen door "gewone" dadels
Bron: theearthyfoods.com
Voedingswaarde per persoon