10-20
Per Persoon
295 gram groenten
Per Persoon
35 gram fruit
1. Was de rozijnen.
2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
3. Meng de rozijnen en 2 eetlepels sinaasappelsap door de rode kool. Laat dit een half uurtje staan om de kool wat zachter te maken.
4. Wrijf de helft van de walnoten fijn en hak de rest grof.
5. Maak van de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap, wat suiker en peper een dressing.
6. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
7. Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
8. Maak de paprika, wortel en tomaatjes schoon.
9. Snijd de paprika in blokjes en rasp de wortel grof.
10. Schik naast elkaar op een schaal in de kleuren van de regenboog de rode kool, de bietjes, de komkommer, de paprika, de wortel en de kerstomaatjes.
11. Druppel de walnootdressing er over en strooi de rest van de walnoten er over.
Menusuggestie: Lekker met een gegrild karbonaatje en gebakken krielaardappelen.
Bron: Voedingscentrum.