Recepten Ratatouille met linzen en gebakken kabeljauw
Ratatouille met linzen en gebakken kabeljauw
Per Persoon
520 gram groenten
Boodschappenlijst
200 gram linzen
1 laurierblad
4 peperkorrels
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 rode paprika
1 vleestomaat
2 eetlepels vloeibare margarine
100 gram tomatenblokjes zonder zout
provençaalse kruiden
2 stukjes kabeljauw
Bereidingswijze
Ratatouille is niet alleen een vermakelijke familiefilm, het is ook een heerlijk gerecht met gestoofde groenten! Combineert top met kabeljauw en linzen.
- Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in 1 eetlepel margarine.
- Voeg de rest van de groente toe met de tomatenblokjes en wat Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 15 minuten gaar.
- Bak de stukjes kabeljauw in de rest van de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Leg de vis op borden en geef de linzen en de ratatouille er bij.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon