Quinoa salade met mango en sperziebonen

Ga naar:

Boodschappenlijst

250 gram sperziebonen gedopt en in tweeën gesneden
100 gram veldsla
200 gram quinoa
1 eetrijpe mango
1 bosje dille
1 citroen
1 handvol ongezouten pistachenootjes
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
peper
1 theelepel mosterd
2 theelepels honing

Bereidingswijze

Een aanrader voor de lunch, deze frisse en kleurrijke quinoasalade met mango en sperziebonen. 

  1. Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de gekozen verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Kook de sperziebonen binnen 10 minuten beetgaar in kokend water.
  3. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar in een klein kommetje.
  4. Pak een slakom of een mooie grote plank om de salade op te serveren.
  5. Leg als eerste laag de veldsla neer, gevolgd door de lauwwarme quinoa gemixt met de sperziebonen.
  6. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie dunne repen en voeg deze toe aan de salade.
  7. Garneer de salade met een paar schijfjes citroen en flink wat dille.
  8. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

Eet smakelijk!

Bron: Van Oers United

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
354 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
11 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
42 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
0.06 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten