Recepten Quinoa salade met mango en sperziebonen
Quinoa salade met mango en sperziebonen
Per Persoon
90 gram groenten
Per Persoon
65 gram fruit
Boodschappenlijst
250 gram sperziebonen gedopt en in tweeën gesneden
100 gram veldsla
200 gram quinoa
1 eetrijpe mango
1 bosje dille
1 citroen
1 handvol ongezouten pistachenootjes
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
peper
1 theelepel mosterd
2 theelepels honing
Bereidingswijze
Een aanrader voor de lunch, deze frisse en kleurrijke quinoasalade met mango en sperziebonen.
- Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de gekozen verpakking. Giet af en zet apart.
- Kook de sperziebonen binnen 10 minuten beetgaar in kokend water.
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar in een klein kommetje.
- Pak een slakom of een mooie grote plank om de salade op te serveren.
- Leg als eerste laag de veldsla neer, gevolgd door de lauwwarme quinoa gemixt met de sperziebonen.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie dunne repen en voeg deze toe aan de salade.
- Garneer de salade met een paar schijfjes citroen en flink wat dille.
- Besprenkel de salade met de vinaigrette.
Eet smakelijk!
Bron: Van Oers United
Voedingswaarde per persoon