Nagerecht
2 pers
Vegetarisch
Per Persoon
190 gram fruit
1. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de halve pruimen nog een keer door.
2. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af.
3. Halveer de sinaasappel. Schil deze, snijd het vruchtvlees in plakken en vervolgens in blokjes. Pers het sap uit: vang het sap op en bewaar het vruchtvlees.
4. Roer in een kom het sinaasappelsap de geraspte schil en de vanillesuiker door elkaar. Schep de pruimen en sinaasappel (vruchtvlees) erdoor.
5. Laat de salade minstens een kwartier (in de koelkast) staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
7. Schep de pruimensalade in 2 wijde schaaltjes. Schep in het midden een bol sorbetijs en strooi het amandelschaafsel eroverheen. Geniet ervan!