Preischotel
Per Persoon
250 gram groenten
Boodschappenlijst
500 gram aardappelen
500 gram prei
150 gram rundertartaar
1 eetlepel currypasta
100 ml halfvolle yoghurt
40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereidingswijze
Deze makkelijke ovenschotel met prei krijgt een Indiaas tintje door de currypasta.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
- Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
- Bak de currypasta even mee.
- Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
- Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
- Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten goudgeel kleuren.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon