Recepten Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
Per Persoon
300 gram groenten
Boodschappenlijst
2 flinke uien
1 flespompoen (1.2 kg)
1 teentje knoflook
1 zoete aardappel
1 rode puntpaprika
1 rode peper
½ dl olijfolie
2 eetlepels kerrie poeder
2 bouillontabletten met minder zout
6 blaadjes salie
Peper naar smaak
Bereidingswijze
Deze pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika was een grote hit op de Huishoudbeurs. Dus op veler verzoek presenteren wij: het supergeheime recept. Smullen maar!
- Pel en snipper de ui.
- Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van ca. 1x1 cm.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze samen met de rode puntpaprika ook in blokjes.
- Maak het teentje knoflook schoon en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak/fruit de ui, de pompoen, zoete aardappel en rode puntpaprika hierin ca. 4 minuten. Voeg de kerriepoeder, knoflook en peper toe, bak/fruit het al omscheppend ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een romige gebonden soep en breng op smaak met peper naar wens.
- Voeg voor het serveren de fijn gesneden salie toe.
Voedingswaarde per persoon