Pompoenpasta

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 ui
1 knoflookteentje
1 el. zonnebloemolie
60 gram verse geitenkaas
1 takje platte peterselie
4 el. geraspte Grana Padano 32+
350 gram volkorentagliatelle
1 kleine pompoen
100 gram ongezouten walnoten

Bereidingswijze

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C, snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten.
2. Leg de (ongeschilde) pompoenstukken op een bakplaat met bakpapier en rooster in ca. 30 minuten gaar. Verwijder dan de schil en snijd de pompoen in gelijke kleine stukjes.
3. Snijd ondertussen de schoongemaakte ui en knoflook fijn, verwarm wat olie en fruit de ui en knoflook hierin. Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking.
4. Hak de walnoten iets kleiner, verkruimel de verse geitenkaas en hak 3 eetlepels peterselie fijn. Schep dit samen met de pompoen ui/knoflook door de gekookte tagliatelle en verwarm het nog heel kort al omscheppend.
5. Serveer direct in (voorverwarmde) borden bestrooid met geraspte Grana Padano 32+ kaas.
Bron: Verse Oogst

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
605 kcal
Vet
26 gram
Eiwit
22 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
0.36 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten