Hoofdgerecht
2 pers
20-30
Per Persoon
215 gram groenten
1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
2. Snijd de peper in fijne reepjes, het zachte deel van het citroengras in ringetjes en rasp de geschilde gember.
3. Maak de spruitjes schoon.
4. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
5. Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Pers het teentje knoflook er boven uit.
6. Bak het citroengras en de spruitjes enkele minuten mee.
7. Voeg 400 ml water met het stuk bouillontablet toe met de rode peper, de gember en de blokjes aardappel. Kook de spruitjes in 15 minuten gaar.
8. Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
9. Was de koriander en snijd het klein.
10. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
11. Warm de soep weer door. Garneer met de koriander en verkruimel de bacon er over.
Menusuggestie: Lekker met geroosterd volkorenbrood.
Bron: Voedingscentrum.