Lunch
2 pers
10-20
Per Persoon
150 gram groenten
Per Persoon
60 gram fruit
Paarse spruitjes zijn helemaal hip en superlekker in een salade. Lekker fris door de appel, geitenkaas en cranberries met crunchy pecannoten. Serveer met volkoren couscous voor een heerlijk lichte avondmaaltijd.
1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
2. Maak de paarse spruitjes schoon en snijd ze heel dun of gebruik eventueel een keukenmachine, zodat je dunne plakjes hebt. Spreid de plakjes uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen voor je het in de salade verwerkt.
3. Ondertussen schil en snijd je de appel en besprenkel je deze met een beetje limoensap.
4. Voeg voor de dressing de appelazijn, olijfolie en het limoensap bij elkaar en breng op smaak met peper.
5. Meng de spruitjes met de appel, de cranberries en de pecannoten en kruimel de geitenkaas erover.
6. Serveer de dressing apart of sprenkel deze over de salade.
Menusuggestie: Lekker met volkoren couscous.