Paarse spruitjes salade met appel

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gr paarse spruitjes
1 el olijfolie
50 gr pecannoten
50 gr verse geitenkaas 50+
1 appel
40 gr cranberries
2 el appelazijn
2 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
peper

Bereidingswijze

Paarse spruitjes zijn helemaal hip en superlekker in een salade. Lekker fris door de appel, geitenkaas en cranberries met crunchy pecannoten. Serveer met volkoren couscous voor een heerlijk lichte avondmaaltijd.

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
2. Maak de paarse spruitjes schoon en snijd ze heel dun of gebruik eventueel een keukenmachine, zodat je dunne plakjes hebt. Spreid de plakjes uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen voor je het in de salade verwerkt.
3. Ondertussen schil en snijd je de appel en besprenkel je deze met een beetje limoensap.
4. Voeg voor de dressing de appelazijn, olijfolie en het limoensap bij elkaar en breng op smaak met peper. 
5. Meng de spruitjes met de appel, de cranberries en de pecannoten en kruimel de geitenkaas erover.
6. Serveer de dressing apart of sprenkel deze over de salade.

Menusuggestie: Lekker met volkoren couscous.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
485 kcal
Vet
36 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
0.58 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten