Ovenschotel met schorseneren
Per Persoon
225 gram groenten
Boodschappenlijst
600 gram schorseneren
azijn
2 bosuitjes of stukje prei
400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
25 gram walnoten
2 eieren
100 gram halfvolle dikke yoghurt
tijm
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereidingswijze
Wil je aan de slag met schorseneren maar je hebt geen idee wat je ermee moet? Geen nood! Het kost wat tijd,maar je gaat gegarandeerd smullen van deze ovenschotel met schorseneren, een persoonlijk recept van Merle van het Voedingscentrum.
- Boen het zand van de schorseneren. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
- Kook de schorseneren 15 minuten in water.
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd het in ringen.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
- Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.
Yoghurt over?
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon