Oosterse broccolisalade met pinda's en rijst

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram broccoli
2 bosuitjes
stukje rode peper
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel sojasaus met minder zout
150 gram zilvervliesrijst
50 gram ongezouten pinda's
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

De rode peper, het limoensap en de sojasaus geven voor een oosters tintje aan deze broccolisalade met pinda's en rijst.

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten beetgaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd het stukje peper in ringetjes.
  5. Maak een dressing van het limoensap met de sojasaus en de ringetjes peper.
  6. Meng 1 bosuitje en de dressing door de goed uitgelekte broccoli en laat de groente koud worden.
  7. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Hak de pinda´s grof.
  9. Bak de rest van de bosui met de helft van de pinda´s zacht in de olie. Meng dit door de gare rijst.
  10. Strooi de rest van de pinda´s over de broccoli.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
555 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten