Recepten Oosterse broccolisalade met pinda's en rijst
Oosterse broccolisalade met pinda's en rijst
Per Persoon
260 gram groenten
Boodschappenlijst
500 gram broccoli
2 bosuitjes
stukje rode peper
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel sojasaus met minder zout
150 gram zilvervliesrijst
50 gram ongezouten pinda's
1 eetlepel olie
Bereidingswijze
De rode peper, het limoensap en de sojasaus geven voor een oosters tintje aan deze broccolisalade met pinda's en rijst.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten beetgaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd het stukje peper in ringetjes.
- Maak een dressing van het limoensap met de sojasaus en de ringetjes peper.
- Meng 1 bosuitje en de dressing door de goed uitgelekte broccoli en laat de groente koud worden.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Hak de pinda´s grof.
- Bak de rest van de bosui met de helft van de pinda´s zacht in de olie. Meng dit door de gare rijst.
- Strooi de rest van de pinda´s over de broccoli.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon