Lunch
2 pers
Vegetarisch
Per Persoon
320 gram groenten
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Was de broccoli en de bloemkool en verdeel de beide groenten in roosjes. Kook de roosjes in ruim kokend water in 2 minuten beetgaar. Spoel de broccoli en bloemkool af onder koud stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
3. Pel de ui en snijd ze in kleine stukjes.
4. Verhit de margarine in de koekenpan. Bak de ui in 3 minuten op een matig vuur zachtjes glazig.
5. Was intussen de paprika, halveer deze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
6. Was de tomaten en snijd ze in partjes.
7. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee. Voeg tomaat, broccoli en bloemkool toe aan de koekenpan en bak alles 2 minuten mee.
8. Klop de eieren los met 4 eetlepels water, de tomatenpuree en vers gemalen peper.
9. Schenk het eimengsel over de groente in de koekenpan. Verdeel er de verkruimelde geitenkaas over. Laat de omelet, met een deksel op de pan, op een laag vuur zachtjes stollen. Haal na 5-7 minuten het deksel van de pan tot de omelet bijna geheel droog is, maar nog steeds glanst. Bestrooi de omelet met grof gemalen peper. Smakelijk eten!
Tip: Serveer de omelet met een paar plakjes volkoren stokbrood.