Lunch
2 pers
Vegetarisch
Per Persoon
155 gram groenten
1. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje.
2. Snijd de ui in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes. Pers het teentje knoflook erboven uit.
3. Maal de champignons in een keukenmachine grof. Doe de champignons bij de ui en knoflook in de pan en bak ze enkele minuten op een hoog vuur al omscheppend mee.
4. Doe het champignonmengsel in een zeef boven een kom en laat het geheel uitlekken en afkoelen.
5. Verkruimel de boterham.
6. Hak de cashewnoten fijn.
7. Voeg de broodkruimels, kwark, mosterd, gehakte cashewnoten, vers gemalen peper en paneermeel toe aan het champignonmengsel.
8. Maak van het mengsel met de hand 4 kleine platte burgers.
10. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de champignonburgers aan beide kanten mooi bruin.
11. Was de sla.
12. Snijd de broodjes doormidden. Beleg de broodjes met een blaadje sla en leg er de burgers op. Garneer met plakjes gebakken champignon. Eet smakelijk!