Mexicaanse wortelsoep
Per Persoon
75 gram groenten
Boodschappenlijst
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 stengel lente-ui
1 kleine wortel (100 gram)
1 eetlepel olie
1 theelepel korianderpoeder
½ groentebouillon tablet met minder zout
Bereidingswijze
Deze wortelsoep krijgt een Mexicaans tintje door de koriander. Het is een lichte soep, ideaal als voorgerecht of als tussendoortje.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn.
- Was de lente-ui en snijd hem in fijne ringen.
- Was de wortel en snijd hem in stukken.
- Verwarm een halve eetlepel olie in een (soep)pan en fruit de ui.
- Voeg de knoflook en de wortel toe en warm een aantal minuten door.
- Voeg 250 ml water, het korianderpoeder en het stuk bouillontablet toe en laat 10 minuten koken.
- Verwarm een halve eetlepel olie in een koekenpan en bak de lente-ui.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Serveer de soep en garneer met de gebakken lente-ui.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon