Hoofdgerecht
2 pers
Bij diabetes
Per Persoon
215 gram groenten
1. Verwijder steel en zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in dunne halve ringen.
2. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
3. Pers de limoen uit.
4. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
5. Snijd takjes en blad van de koriander fijn.
6. Meng de pikante olie met 2 eetlepels limoensap en een flinke draai peper.
7. Snijd de biefstuk loodrecht op de vleesdraad in smalle plakjes. Schep ze om met de marinade en marineer ze minstens 2 uur, maar 24 uur kan ook.
8. Halveer de avocado. Wip de pit er uit en neem de avocadohelften met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften in kleine blokjes en schep ze om met 1 eetlepel limoensap, om verkleuring tegen te gaan.
9. Meng avocadoblokjes, lente-uitjes, vers gemalen peper en koriander met elkaar en voeg naar smaak wat fijngesneden groene peper toe.
10. Verhit een koekenpan droog voor en verwarm hierin de wraps aan beide kanten 20 seconden. Houd ze warm in aluminiumfolie.
11. Gril de gemarineerde biefstukreepjes. Doe dit niet te lang, anders wordt het vlees taai.
12. Vul de wraps met vleesreepjes en paprika, schep er wat avocadosalsa op. Eet smakelijk!