Meditterane salade met radijs
Per Persoon
190 gram groenten
Boodschappenlijst
2 bosjes radijs in dunne plakjes
250 gr winterpeen in dunne plakjes
300 gr spinazie
1 bruin- of meergranen stokbrood
6 el. olijfolie
1 knoflookteen
fijngesneden
1 tl. gemalen komijn
1 tl. kerriepoeder zonder zout
400 gr kipfilet in reepjes
2 el. vloeibare honing
2 el. azijn
15 gr muntblaadjes
versgemalen peper
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
- Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de twee plakken in sneetjes.
- Meng 3 eetlepels olie met de knoflook. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de knoflookolie. Bak in 8 minuten goudbruin.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 minuut. Voeg de kip, 1 eetlepel honing en versgemalen peper en bak in circa 6 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Meng de rest van de olie en honing met de azijn, versgemalen peper (naar smaak) en de radijs en wortel. Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, munt en het ovenbrood over 4 borden. Serveer met de rest van het stokbrood.
Voedingswaarde per persoon